Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Bilfri hverdag på Lilleby – slik kan det gjøres

En av fordelene ved å bo på Lilleby, er hvor enkelt det er å la bilen stå.

Hvis du tenker på å kjøre mindre bil i hverdagen, enten du vil spare kostnader, være mer aktiv eller reise mer miljøvennlig, havner Lilleby høyt på lista over gode plasser å bo. Kanskje du ikke engang trenger å eie egen bil? Her er noen reisealternativer for deg som bor på Lilleby:
 
Sykle eller gå
Når du bor så sentrumsnært som Lilleby, har du det meste du trenger i gå- og sykkelavstand. Ta dagligvarebutikker, for eksempel. Joker Lilleby og Bunnpris er like ved, og snart får vi både Extra og Kiwi inne på Lilleby-området. I tillegg tar det kun fem minutter å sykle til Solsiden, ti til Torvet og rundt sju minutter til badestranda og turstiene rundt Korsvika. 


Foto: Marius Rua

Hvis du er på utkikk etter en god kvalitetssykkel, bør du sjekke ut Sykkelsentralen på Lilleby. Her finner du både flotte bysykler, elsykler og transportsykler som Bullitt og Christianiasykler. Disse syklene gjør til og med storhandling og levering i barnehage sykkelvennlig! Se utvalget av sykler hos Sykkelsentralen her. 


Ta Metrobussen
I august 2019 kommer Metrobussene til Trondheim, og med dem kommer også helt nye bussruter. En av de nye metrobusslinjene, M2, stopper faktisk rett ved Lilleby! Holdeplassen heter Ladeveien, og herfra kan du ta buss til knutepunktet på Strindheim den ene veien, og via Sentrum mot Kattem og Heimdal den andre veien. Se alle holdeplassene for M2 her. 
 
Trondheim Bilkollektiv                                                                                      
Trondheim Bilkollektiv er et godt alternativ for deg trenger en bil i blant – men ikke hver dag. Med en årskontingent på kr 1200 i året kan du velge blant 80 små og store person- og varebiler, spredt på 25 plasser i og rundt Trondheim. I Lilleby- og Ladeområdet er det totalt 8 biler. Som medlem har du dessuten tilgang til bilkollektivene i Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø. Les mer om Trondheim Bilkollektiv her. 
 
Nabobil
I følge Nabobil står norske biler stille i gjennomsnitt mer enn 23 timer per dag. Hadde det ikke vært smart om man kunne leie disse stillestående bilene når man trenger det, i stedet for å kjøpe en egen, stort sett stillestående bil? Nabobil.no er en markedsplass som kobler deg som trenger en bil med andre privatpersoner som leier ut bilen sin. De har over 175 000 brukere i Norge, og man kan leie både privatbiler og varebiler. Se bilene i ditt område på nabobil.no.

 
Lilleby blir et bilfritt boligområde. Parkeringsplassene er under bakken, slik at du kan nyte det grønne bylivet på balkongen eller i parken uten forstyrrelser fra biler og trafikk. Sykkelen din kan du parkere i sykkelstativene ved parkene, eller du kan låse den inn i kjelleren under parkene.

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.