Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Se bildene fra Credos lokaler på Lilleby

Credo Restaurant og Jossa Mat og Drikke har åpnet dørene i den gamle verkstedhallen på Lilleby.  Og FOR noen lokaler!

Den gamle verkstedhallen i Maskinparken er et viktig kulturminne fra etterkrigstidens industrieventyr i Trondheim. Det var her Berg Maskin AS produserte landbruksmaskinprodukter fra 1948 til 2007. Slik så verkstedhallen ut i 1952:

Les mer om Lillebys historie

Man kan tydelig kjenne igjen den gamle verkstedhallen, men det er ingen tvil om at oppussingen har gitt bygningen et helt nytt liv. Det er Lilleby Eiendom, Veidekke Eiendom og Veidekke Entreprenør som har stått for byggingen, og resultatet er et restaurantbygg  helt utenom det vanlige.

Arkitektene bak de nye lokalene på Lilleby er Skibnes Arkitekter. Bygget har fått en storslått glassfasade, og den eksponerte strukturen gir lokalet et urbant preg med et tydelig nikk til industrihistorien. (Bildene i denne artikkelen ble tatt i februar 2018.)

 

De nye lokalene er på hele 850 kvm. Når du kommer inn i lokalet, kommer du inn i baren i første etasje. Til høyre finner du Jossa Mat og Drikke i et stort og luftig rom med plass til opp til 150 gjester. Går du den andre veien, til venstre, finner du Credo Restaurant med sine 20-30 eksklusive sitteplasser. 

 

Glassfasaden gjør deler av restauranten til et drivhus. Credo Restaurant samarbeider med blant annet Elin Östlund fra gården Skjølberg Søndre og gartner Stephen Barstow, og har grønnsaks- og urtebed både inne i restaurantene og i baren. Til våren skal de dyrke utendørs også, og målet er å bli selvforsynt med grønnsaker. Dagens Næringslivs Smak var på plass da Elin Östlund plantet beddene – her kan du lese artikkelen. 

 

Det er blitt lagt vekt på å bevare den gamle verkstedhallens karakter i byggingen av nye Credo Restaurant. Til og med den gamle grafittikunsten på den ene veggen i Credo er blitt beholdt. I november etterlyste Heidi Bjerkan den ukjente skaperen av grafittien for å invitere til et samarbeid. Her kan du lese saken om etterlysningen i Adressa.

 

I både Credo Restaurant og Jossa Mat og Drikke er det åpent inn til kjøkkenet. Kokkene bruker lokale kvalitetsråvarer fra blant andre Fannremsgården og Skjølberg Søndre gård.

 

Jossa Mat og Drikke får plass til hele 150 gjester i sin restaurant. Jossa serverer både norsk tradisjonskost og mat inspirert av forskjellige steder rundt om i verden – og menyen endrer seg etter hvor i verden Jossa reiser. 

 

 

Mesaninetasjen er innredet med flotte designklassikere fra 50-tallet og et hyggelig bibliotek. Her skal Credo Restaurant servere sine første retter.

 

Veggene i mesaninetasjen er fylt med kunst. Nå er det Sverre Koren Bjertnæs som preger den nye restauranten, og til høsten er det planer om en stor utstilling med Bjarne Melgaard. Det er Svein Roar Grande som har ansvaret for kunstutstillingene på Credo. Alt tyder på at utstillingene på Credo kan bli et godt tilskudd på kunstscenen i Trondheim. Her kan du lese intervjuet med Heidi Bjerkan og Svein Roar Grande i Adressa. 

Du kan bestille bord på Credo Restaurant her, eller bestille bord på Jossa Mat og Drikke. Vi gleder oss til å se deg på Lilleby!

 

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.