Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Rapporten om bokvalitet er klar

Nå er rapporten "Bokvalitet og høy tetthet" endelig ferdig – og om vi ikke er overrasket så er vi iallfall veldig stolte! I følge undersøkelsen er Lilleby et godt og trygt sted å bo. Vi skal også hilse og takke de fine lillebyerne våre – som stilte opp og lot seg intervjue.

Vi har ventet i spenning helt siden vi ble spurt om å være med på undersøkelsen i vår. Her er et utdrag fra rapporten vi likte spesielt godt:

«Lilleby anses som et godt sted å bo for de som ønsker å bo sentralt i Trondheim, med gå- og sykkelavstand til alt. For barnefamilier er det et ideelt område som både oppleves og anses som trygt, og med nærhet til mange lekeplasser, barnehager og skoler. Lilleby er et sted barnefamiliene gjerne vil fortsette å bo, om de har råd til å oppgradere til større bolig på stedet, ettersom familien vokser.»

Målet med rapporten har vært å undersøke hvordan man kan kombinere god bokvalitet med høy boligtetthet. Dette arbeidet er utrolig viktig for å sørge for at fremtidige boligprosjekter bygger områder hvor folk trives. 

Rapporten ble utført av Gottlieb Pauland Architects, Byantropologene og NTNU ved Eli Støa på oppdrag av kommunal- og moderniseringsdepartementet. I tillegg til Lilleby, tar rapporten også for seg åtte andre boligprosjekter og kommer med flere interessante perspektiver og poenger. 

Her kan du lese mer om hva de sier om Lilleby, og se rapporten i sin helhet.