Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Maskinparken TRE vant årets trebyggeri

Hvert år deler Treteknisk, TreFokus og Byggeindustrien ut prisen for Årets Trebyggeri. Denne gangen ble vinneren vår egen Maskinparken TRE!

Maskinparken TRE er det største kommersielle boligprosjektet i massivtre som er realisert i Norge. Det har 47 leiligheter, og ble klart for innflytting i januar 2019. Trevirke regnes som et klimanøytralt byggemateriale, og ved å bygge i massivtre, reduserte Veidekke klimagassavtrykket fra materialene som ble brukt i bygget med ca. 50 prosent. I tillegg ga byggeprosessen minimalt med restemateriale.

Ansatte i Veidekke og Hus Arkitekter feirer prisenF.v.:Odd Grøte i WSP Engineering, Ørjan Vårdal i Veidekke, Sigbjørn Faanes i Veidekke, Solveig Djønne Haugli i Veidekke og Katrine Falch Aune i HUS Arkitekter. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Det var mange innmeldte prosjekter til Årets Trebyggeri, og i finalen var Kongsvinger ungdomsskole, en Spar-butikk på Snarøya og Maskinparken TRE på Lilleby. Veidekke og Maskinparken TRE fikk prisen for:

- Nyskapende og innovative løsninger på bruk av tre
- Innovativ prosess knyttet til utvikling av prosjektet
- Industrialiserte og effektive løsninger
- Tydelige ambisjoner og gjennomgående fokus på miljø- og bærekraft
- Økonomisk effektive løsninger i et rent kommersielt marked

Dette beviser at det er mulig å bygge boliger i massivtre beregnet på det kommersielle markedet – kombinert med god arkitektur og høye miljøambisjoner.

Her kan du se hvordan Maskinparken TRE vokste fram de første 8 ukene:

Les også: Ketil er tømreren bak Maskinparken TRE 

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.