Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Urban dyrking med Lilleby Hagelag

Du trenger ikke å bo på landet for å spise nyplukkede gulrøtter fra egen hage. Nå kan du dyrke dine egne grønnsaker og urter på Lilleby.

Ingenting er som å høste og spise grønnsaker man har dyrket selv. Det har også byfolk lært. Lilleby Hagelag er godt i gang med å dyrke grønnsaker og urter i pallekarmer på Lilleby. Hagelaget er et sosialt fellesskap, der vi sammen bestemmer hva vi vil dyrke, og samarbeider i hele prosessen fra kompost til grønnsaker. Denne sesongen vokser det alt fra brokkoli og løk til squash og grønnkål på Lilleby.

Gleden i å dyrke
Elin Östlund fra gården Skjølberg Søndre er en av ildsjelene i Hagelaget. Hun dyrker og leverer alt av grønnsaker til restauranten Credo, som nå skal flytte til Lilleby. Elin Östlund ønsker å få til en arena for smak og mangfold, der Lilleby Hagelag blir et sted hvor folk kan møtes og utveksle kunnskap og erfaringer rundt jord, frø, planter og mat.

— Lilleby Hagelag er for alle – store og små, unge og gamle, sier hun.
— Alle har glede av å dyrke. Det eneste som trengs er lyst og nysgjerrighet rundt det vi spiser og det som vokser. Enten du vil dyrke dill og nypoteter, sukkererter til barna, blomster til kjøkkenbenken eller en hel grønnsakssuppe, sier Elin Östlund.

Bli med i hagelaget
Har du en urban bonde i magen? Hagelaget er åpent for alle, både Lilleby-boere og andre som ønsker å dyrke mat i byen. Følg oss på Facebook, eller ta kontakt med lilleby.hagelaget@gmail.com for å høre mer!

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.