Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Ketil er tømreren bak Maskinparken TRE

Snart står de 47 nye leilighetene i Maskinparken TRE ferdig, i det som er Norges første og største helkommersielle boligprosjekt i massivtre. En av dem som kan se stolt på resultatet er tømrerbas Ketil Meidal.

– Jeg er stolt håndverker, og stolt av det jeg gjør, så det er fantastisk å se noe jeg har bygget stå ferdig. Der sto jeg i februar, og det snødde inn i øret mitt. Men snart er det faktisk folk som bor der, smiler han.
 
Bygger en øyesten
Ketil Meidal har nesten 40 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen. Som tømrerbas er det Meidal som leder tømrerlaget og fordeler arbeidsoppgavene. Med erfaring fra blant annet studentboligene 50/50 i massivtre på Moholt, hvor Meidal laget prototypene på vinduer, hjørner og gesimser, var det ingen tvil om at tømreren var rett mann for Maskinparken TRE.

Selv omtaler Meidal Maskinparken TRE som en øyesten.
– Veidekke påkoster ytterveggene og balkongene med millioner, og da er det om å gjøre for oss å strekke oss for å levere et grensesprengende produkt også, forteller han ivrig.


 
Kan mer enn Sintef
Det er mange fordeler med å bygge i massivtre. For det første reduseres karbonavtrykket fra bygget med 50% sammenlignet med en boligblokk av stål og betong. Dessuten forteller Meidal om en byggeprosess med både mindre støv, mindre støy og mye bedre logistikk for håndverkerne. Her har de kunnet heise inn varene samtidig som veggene, før bjelkelaget for neste etasje kommer inn. Alle veggene ble reist på kun åtte uker.
– Vi på Lilleby er langt foran når det kommer til bygging i massivtre. Maskinparken TRE er et prosjekt som aldri har blitt bygget tidligere, og det har lært oss utrolig mye. Nå kan vi faktisk mer om massivtre enn Sintef, sier han.
 
Her ser du Maskinparken tre reise seg på åtte uker:

Veidekke - Maskinparken TRE - Timelapse from HK Reklamebyrå on Vimeo.

 
Fra snø i øret til ferdig bygg
Det er kanskje i en tømrers natur å foretrekke tre som byggemateriale. Ketil Meidal er intet unntak. Derfor blir han ekstra entusiastisk når han snakker om boligene på Lilleby, der nesten alle byggene har fått ytterkledning i tre.
– Det blir en varmere og lunere følelse med tre. Kosmetisk er de jo som perler, sier han, og legger til:
– Når folk spør meg om utbyggingen på Lilleby, sier jeg jo det som er sant. Og det er at her bygger vi utrolig flotte byggverk.