Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Årets høydepunkter på Lilleby 2023

Det som en gang var fabrikker og industribygg vokser seg grønnere og grønnere for hvert år, med stadig flere nye naboer. Her kommer et innblikk i noen av høydepunktene fra Lillebyåret 2023.

Januar: Byggestart på Smelteverket 1

I januar satte vi i gang byggingen av Smelteverket 1, som vil stå klart til innflytting i løpet av andre kvartal 2024. Dette er også det første bygget på Nye Lilleby som blir miljøsertifisert av Breeam-Nor!

Vi hadde også gleden av å for første gang lansere Leie-til-eie. Et supert alternativ for deg som skal inn på boligmarkedet, men som mangler egenkapital.

Se leilighetene som er tilgjengelig for leie-til-eie i Ståltaugen 3!


Mars: Utekino i Maskinparken

Tradisjon tro rigget Kosmorama opp til utekino i Maskinparken. Og med god hjelp fra Edoramen, vår lokale nudel-ekspert, ble det både underholdende og smakfullt.

Årets film var "Kikis budservice", og til attåt ble det servert en varm og superdigg bolle med ramen, selvfølgelig. 

 

Mai: Dyrkekurs og Pstereo-besøk

I mai kom Elin fra Kretsløpsgården Skjølberg Søndre på besøk for å holde kurs i urban dyrking. I regi av Lilleby hagelag ble dette to interessante kursdager som inspirerte til å grave fingrene i jorda. Både i den nye hagen til Hagelaget, og på egen balkong.

Like etter kom Pstereo på besøk hos Jossa for å lansere årets matprogram på Marinen. Med seg hadde de musikker Jonas Brekke, som sammen med Jossa ga oss hver sin smakebit av årets festival.

 

Juni: Nye naboer flytter inn i Ståltaugen 1 og 2

I juni sto Ståltaugen-tvillingene klare til å ta imot enda flere nye lillebyere. Ordentlig fine og fargerike ble de, om vi så får si det selv.

Vi satte også i gang byggingen av Ståltaugen 3, det siste huset i Ståltaugen-familien. Et hus som deler mange av de samme kvalitetene og estetikk med sine to søsken, men som samtidig har fått sin egen vri.

På samme tid lanserte vi Smelteverket 3, som fortsatt har gode muligheter for deg som ser etter noe nytt blant parkene på Lilleby. Se de ledige leilighetene i Smelteverket 3.

 

August: Lillebyfestivalen er tilbake!

Lillebyfestivalen ble arrangert for tredje året på rad, større og flottere enn noen gang. Det er liten tvil om at den sjarmerende kulturfestivalen har funnet sin plass i hjertene til store og små lillebyere.

Gjengen bak festivalen er allerede er i full gang med planleggingen av neste års festival som går av stabelen 10. august 2024 – hold av datoen 🙌

 

September: Nabolaget fylles med kammermusikk og nye naboer i Gartner Lunds Hage 2

I september fikk vi et kjærkomment gjensyn med Trondheim Kammermusikkfestival. En tradisjon som markerer at sommeren er på hell og høsten er i anmarsj. 

Vi fikk også flere nye naboer da spente familier endelig kunne flytte inn i første rekke av Gartner Lunds Hage 2!

 

Oktober: Verkstedgården 3 står klar

I oktober ble den tredje og siste Verkstedgården endelig klar, og nye lillebyere fant seg godt til rette i sine nye hjem. Med sin hvite fasade og gule detaljer er dette et hus som passer godt inn i nabolaget, samtidig som det tilfører noe friskt og nytt.

Til alle sykkelentusiasters store glede ble også sykkel- og mekkeplassen ferdig. Dermed blir det enklere å ta vinterstellet, eller gjøre tohjulingen klar for en ny sesong når våren kommer.

I tillegg kunne vi endelig begynne salget av en ny rekke med fargerike rekkehus i Gartner Lunds Hage 2. På Lilleby skal det være rom for familien, selv når dere har vokst dere ut av leiligheten.

Se de ledige rekkehusene i boligvelgeren!

 

November: Lillebys første høyhus fylles med liv!

I november markerte vi en etterlengtet milepæl da vi ønsket lillebyere velkommen hjem til Tårn 12. Det første høyhuset på Nye Lilleby, og ett av de høyeste leilighetsbyggene så sentralt i Trondheim. 

Like ved nabolaget klippet også miljøpakken en ny snor under åpningen av den nyeste delen av Hovedsykkelveien Trondheim Øst. Nok en gladnyhet som gjør det enklere og raskere å suse rundt i byen på sykkel. 

 

Desember: Julegrantenning i nabolaget

Plutselig var det jul igjen i nabolaget. Første desember inviterte ildsjelene bak Lillebyfestivalen til julegrantenning i Maskinparken. Med både gløgg, pepperkaker og julemusikk fra blåsegruppa 6-7 tett'n, fikk  små og store lillebyere smake på ordentlig julestemning. 

 

 

Nå er vi inne i siste fase av Nye Lilleby, og på kartet er det ikke mange husene som mangler.

Likevel har vi mye godt i vente, og det er flere milepæler å glede seg til i 2024. Følg med!