Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Finnes Kafé har åpnet

Nå kan du nyte det grønne bylivet med et nydelig smørbrød eller en forfriskende slush. Finnes Kafé har endelig åpnet på Lilleby.

Finnes Kafé har åpent hver uke fra onsdag til søndag kl. 10 til 16 i det tidligere Finnes Barnehjem i Ladeveien 9c. Menyen blir satt sammen ut i fra sesongens beste råvarer, og på ettermiddagen kan du få dagens middag – en ny rett hver dag. I åpningsuka kunne vi for eksempel smake en nydelig grillet svinenakke med jordskokk fra Hasselvika, og grillet makrell med kirsebær fra Hardanger og fennikel fra Lillebys eget hagelag. 

 

En del av Credo-familien

Det er Credo Ut På Tur som driver kafeen, med prosjektleder Karoline Kaspersen og eier Heidi Bjerkan i spissen. Til trondheim24.no forteller Bjerkan: «vi er opptatt av nærhet og bærekraft, og vil lage en kafé som tilbyr både nye og gamle tradisjoner, alt med utgangspunkt i Credo-filosofien».  Som avisen skriver – det er nye tider på Lilleby.

Les artikkelen i Trondheim24 her

 

 

Historisk sus

Finnes Kafé har mye historie i veggene. Arkitekten bak det ærverdige huset er selveste Gabriel Kielland, også kjent som kunstneren bak glassmaleriene i Nidarosdomen. Bygningen er fra 1907, og var i mange år et barnehjem for gutter. Barnehjemmet var oppkalt etter grosserer Hans Wingaarg Finne, som i 1868 testamenterte halvparten av sin formue til opprettelsen av et barnehjem i Trondheim. Når vi nå fyller huset med nytt liv, tar vi med oss denne historien i navnet Finnes Kafé.

Les mer om Lillebys historie

I etasjen over kaféen finner du yogasenteret Terra Yoga. Yogasenteret tilbyr yogatimer for både nybegynnere og viderekomne, barselyoga og meditasjon. Her kan du lese intervjuet med Anne Devismes, som startet Terra Yoga på Lilleby i 2016.

Følg Finnes Kafé på Facebook og Instagram for å holde deg oppdatert på dagens retter og høstens arrangement på Finnes.

 

Interessert i Lilleby?

Registrer deg og få fortrinnsrett når nye boliger kommer for salg! Du vil også få nyhetsbrev om boliger, bygging og utviklingen av Lilleby.