Registrer deg

Interessert i hva som skjer på Lilleby? Registrer deg og få nyhetsbrev om bolig, bygging og utviklingen av byens mest spennende bydel.

Registrert

Skriv inn e-postadressen du registrerte deg med.

Tilbake til registrering
Tilbake til aktuelt

Blikkenslager-talent tilbragte lærlingetiden på Lilleby

Vi har snakket med blikkenslager-talentet Malin Skaug som i løpet av lærlingetiden har jobbet på flere av prosjektene her på Lilleby. De siste dagene har hun jobbet med å båndtekke inngangspartiet på Verkstedgården 1 som står innflyttingsklart allerede til sommeren.

Hva har du lært av å jobbe på Lilleby? Nå har jeg jobbet på Fabrikkløkka 1 og 2, Lillehjørnet, Gartner Lunds hage og Verkstedgården 1, og i forhold til andre prosjekter så er det mer variasjon. Arkitektene velger veldig forskjellig, og prosjektene får ulik utforming. Det gjør at man kommer over mange typer løsninger på vindusbeslag for eksempel, som har ulike utforminger og gir byggene forskjellig uttrykk.


Gratulerer med bestått svenneprøve! Jo tusen takk! Etter mange sene kvelder på verkstedet er det godt å være ferdig. I løpet av læretiden er man innom de forskjellige oppgavene, og to av de vet man på forhånd, så da er det bare å øve for at det skal bli ordentlig bra.


Og ordentlig bra ble det. Malin Skaug ble kåret til årets lærling av Trøndelag fylkeskommune som skriver dette i sin pressemelding:

«Hennes var den beste svenneprøven på 11 år som er utført i den utvendige delen/verkstedkunnskap innen faget». 


Da svenneprøven var i boks fikk hun tilbud om fast jobb i Dale Blikk hvor hun har vært lærling. – En dritkul gjeng! Sier Malin som stortrives. 


Saken ble først skrevet om i trd.by